Raffia: To φυσικό υλικό που φέρνει το καλοκαίρι στο στυλ σου - Free Sunday
Raffia: To φυσικό υλικό που φέρνει το καλοκαίρι στο στυλ σου

Raffia: To φυσικό υλικό που φέρνει το καλοκαίρι στο στυλ σου

Η Barefoot Contessa παρουσιάζει την πρώτη συλλογή καλοκαιρινών τσαντών από raffia, το απόλυτο υλικό του καλοκαιριού που σέβεται το περιβάλλον.

Η raffia, ένα υλικό εξωτικό, εντελώς φυσικό και φιλικό στο περιβάλλον μας μεταφέρει νοερά στην Αφρική και τους τροπικούς φοίνικες από όπου και προέρχεται.

Το είδος του φοίνικα που παράγει τη raffia ευδοκιμεί κυρίως στην Μαδαγασκάρη και άλλες χώρες της Ανατολικής Αφρικής και τα φύλλα του φοίνικα μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 25 μέτρα!

Για να δημιουργηθούν οι ίνες της raffia οι ντόπιοι καλλιεργητές κόβουν τα φύλλα κάθετα και τα αφήνουν να στεγνώσουν στον ήλιο.

Στη συνέχεια, τα μετατρέπουν σε νήμα που αρχικά είναι πράσινο και σταδιακά καθώς ξεραίνεται αποκτά το χαρακτηριστικό μπέζ χρώμα.

Η δημιουργία μιας τσάντας απαιτεί 3-4 μέρες για να πλεχτεί και να ολοκληρωθεί.  

 

H συλλογή της εταιρείας καλύπτει τις ανάγκες κάθε γυναίκας καθώς περιλαμβάνει τσάντες σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες του καλοκαιριού.

Η νέα συλλογή είναι διαθέσιμη από τον Μάιο του 2021 στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας barefootcontessa.shop και σε επιλεγμένα καταστήματα.